Banankladdkaka
Grundsmet:
150 g smält smör
½ dl matolja (neutral smak)
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
½ krm salt
Chokladsmet:
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Banansmet:
1 mogen banan
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret.
Blanda mjöl och salt. Sikta ned mjölblandningen i smeten och rör om försiktigt.
Dela upp smeten i två skålar, lite mer än hälften där chokladen ska vara, så att den blir lite mer av den smeten.
Sikta i kakao och vaniljsocker och rör om försiktigt i den ena skålen till chokladsmeten.
Mosa banan med vaniljsocker och rör försiktigt ner i den andra skålen till banansmeten.
Häll chokladsmeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Häll försiktigt banansmeten över chokladsmeten i formen så att den täcker chokladsmeten utan det blandas ihop.
Grädda i 200º, mitt i ugnen cirka 18-23 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Servera med grädde eller vaniljglass.
Tips:
Jag använde en kökstermometer, temperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.
Den är ännu godare dag 2 (om det finns nåt kvar då)
Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret.
Blanda mjöl och salt. Sikta ned mjölblandningen i smeten och rör om försiktigt.
Dela upp smeten i två skålar, lite mer än hälften där chokladen ska vara, så att den blir lite mer av den smeten.
Sikta i kakao och vaniljsocker och rör om försiktigt i den ena skålen till chokladsmeten.
Mosa banan med vaniljsocker och rör försiktigt ner i den andra skålen till banansmeten.
Häll chokladsmeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Häll försiktigt banansmeten över chokladsmeten i formen så att den täcker chokladsmeten utan det blandas ihop.
Grädda i 200º, mitt i ugnen cirka 18-23 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
Servera med grädde eller vaniljglass.
Tips:
Jag använde en kökstermometer, temperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.
Den är ännu godare dag 2 (om det finns nåt kvar då)