Tekakor



50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
12-13 dl vetemjöl

Gör så här:
Smält fettet i en kastrull, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt (37°).
Smula jästen i en bunke. Rör ut med lite av degspadet. Tillsätt resten av
degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig deg. Strö lite mjöl över och jäs den övertäckt i
bunken ca 30 minuter.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma ca 16 bullar, platta till dem så
de är ca 1,5 cm höga och lägg på bakpappersklädda plåtar. Jäs under bakduk
30 minuter till.
Grädda i 225°, mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Kommentarer:

1 din älskade dotter A:

skriven

mums, dom här ska jag nog göra i veckan! :)

Kommentera här: