Huldas chokladmuffins
Det blir cirka 20 stycken. Använd aluminiumformar för bästa resultat.

100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smöret.
Rör ägg och socker. Blanda i resten av ingredienserna och sist det smälta smöret.
Grädda i 175°, cirka 15 minuter.
Dunka plåten lätt på spisen när de är klara för att det ska bildas en liten fördjupning i muffinsen.
Medan de gräddas så gör du fyllningen.
Fyllning:
100 g smör
4 msk socker
3 tsk vetemjöl (skakas ut i en del av mjölken)
1 dl mjölk
1 dl grädde
Gör så här:
Lägg allt i en kastrull. Koka på svag värme, under omrörning, tills det tjocknar lite.
Lägg 1 msk i varje fördjupning på de nygräddade muffinsen.
Skall förvaras i frysen, annars härsknar fyllningen.
Lagom att ta fram medan kaffet bryggs.