Fiskgratäng med rotfruktskross
Ursprungsrecept från Hemmets Journal men jag har ändrat lite.
Fiskgratäng med rotfruktskross
4 port
4 små potatisar
2 morötter
2 palsternackor
salt, peppar
1 msk smör
400 g vit fisk, rödspätta
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl hackad dill
Garneras med:
räkor
citronskivor
Ugn:
200 grader
Så här gjorde jag:
Skala och koka rotfrukterna I bitar så går det fortare. Häll av vattnet, mosa dem grovt med en potatisstöt. Salta och peppra. Rör i smöret. Klicka moset runt kanten på en smord ugnsform.
Krydda, vik fisken dubbel och lägg i mitten av formen.
Vispa samman cf, grädde och dill och häll över fisken.
Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 30 minuter.
Garnera med räkor och citron